Sitting Duck - Midsummer Blues
Posted on / by poorter

EP Sitting Duck opgenomen bij Sugarbird Recordings

Eerste EP voor Sitting Duck

Midsummer Blues is de eerste EP van Sitting Duck. 4 pareltjes (met hidden track) … opgenomen, gemixt en gemasterd bij Sugarbird Recordings. De opnames zijn zo goed als volledig live ingespeeld en alles werd opgenomen met een Studer 961 console met fantastische preamps. Heerlijke band en dito nummers!

De rest van het gebruikte materiaal:

– Stemmen: Adk 251 Tube mic

– Akoestische gitaren: Gibson L-00 met Beyer M610

– Electrische gitaren: Fender Princeton en Gibson EH-150 met Sennheiser MD421

– Contrabas: AKG D12

– Drum: Line Audio CM3

– Mondharmonica: STC Coles 4035

– Blazers: Oktava ML16 en ADK 251 Tube Mic

VIDEOCLIP

Hier vind je alvast hun eerste videoclip. De EP kopen kan hier: https://www.sittingduckband.be

Review

De eerste reviews zijn dan ook zeer lovend. Waaronder deze van het online magazine ‘Rootsville’:

In de heerlijke melting pot van de Genste muziekscéne zitten steeds weer pareltjes verborgen die dan plots aan de oppervlakte komen drijven. Een voorbeeld daarvan zijn deze “Sitting Duck”, een swingend, bluesy akoestisch combo dat al jaren met ongelofelijk veel goesting het betere muzikale vuurwerk voorziet met hun eigenzinnige bewerkingen van parels uit meer dan 100 jaar muziekgeschiedenis.

De fundamentals van deze “Sitting Duck” bestaan uit drie onwaarschijnlijke swingende en harmonieuze nachtengalen die zich gesteund voelen door een kern van uitstekende muzikanten. “Sitting Duck” is er als full band, trio, kwartet en er bestaat zelfs een XL formatie, de Donald versie zullen we dan maar zeggen ;-). Swing is de rode draad doorheen het repertoire van deze “Sitting Duck” en deze onstabiele tijden vonden ze het moment aangebroken om hun EP “Midsummer Blues” aan u voor te stellen.

Hun aanbod is er eentje van verfijnde nummers gaande van Swing, Jazz, Ragtime waarbij de liefhebbers ook een vleugje blues zullen herkennen en je bij het beluisteren je zelfs in een droom even meenemen naar de Streets of the Big Easy. Opener van al dit moois is “Midsummer Blues” en meteen voel je jezelf aangetrokken door die harmonieuze samenzang versterkt door instrumenten als jazzy gitaarrifjes, een swingende blazersectie, een wel zeer bluesy harp en de warme groovesvan een contrabas.

Met dit instrumentarium in het aanbod komen deze eendjes ook aanzetten met een lullaby met als titel “Hush”. Uiteraard kan er met als thuisbasis Gent ook geen “Lindyhop” ontbreken en met “Lindyhop Blues” kom je zo in het “French Quarter” van New Orleans te verdwalen. Zuu schuune! Met een melancholische ballad van de McGartt Brothers & Patterson uit 1929 bewijzen deze “Sitting Duck” dat ze van allen markten thuis zijn. Deze traditional werd voorzien van een nieuw arrangement geschreven door “Sitting Duck” Koen van der Gucht. Ook in “De Casino” van Sitn-Niklaas wisten ze al een feestje te bouwen waarvan getuige deze “live” versie van “They’re Red Hot” en zo zitten weliswaar bij de godfather van de blues, Robert Johnson. Getekend 1937!

“Sitting Duck” vree wijs, ze komen uit “Ghent” hé! (http://www.rootsville.eu)

Tags:

Geef een reactie